Vad ska Eskilstuna med ditt företag till?

Du har skapat ett eget företag. Du har bestämt affärsidé, företagsform samt hur du ska göra dina inköp. Nu undrar jag två saker:
1) På vilket sätt bidrar ditt företag till samhället?
2) På vilket sätt påverkas Eskilstuna om ditt företag går bra respektive dåligt?
Kommentera!

Förväntningssamhället

I förväntningssamhället är du aldrig den du var - professor Micael Dahlén är aktuell med en ny bok. Han skriver om det han kallar förväntningssamhället. Där är det inte längre vad du åstadkommit som spelar roll, utan vad du kommer att göra i framtiden. Vi är alltså alltid på väg vidare.

Boken har han gett titeln Nextopia. Han säger bl.a så här: "Vi människor har ett belöningssystemsom gör att vi mår bra av att vara kreativa och göra nya saker. Det slog mig att detta blir ett belöningssamhälle. Livet blir en jakt på utopin om att nästa sak blir perfekt - Nextopia".

Människor kan inte vara lyckliga längre än tre månader åt gången. Människor lämnar bara humörets raka streck för något slags lyckorus när de t.ex inleder en ny relation, köper en ny pryl eller får ett nytt och finare jobb. Ett lyckorus som håller som mest tre månader enligt Dahléns studier.

Micael Dahlén ser ut som Jesus, John Lennon och Ola Salo. Profet vill han nog vara, kanske även en frälsare. På scen är han definitivt en artist.

Att leva med sikte på framtiden är en god ambition. Att leva i gårdagen är ett sämre alternativ.  Att leva i det som är nu - där ögonblicket blir till ett nyss det är störst.

Har du egna erfarenheter av att leva i förväntningssamhället. Kommentera! Positivt, negativt, förslag.

......och, läs gärna boken..

RSS 2.0