Privatjuridik måste man kunna!

Nu är kursen i privatjuridik slut. Vad har du egentligen lärt dig? Vad har varit bra med kursen? Vad har varit mindre bra? Har du några förslag på vad vi kan förbättra - berätta då detta!


Kommentarer
Postat av: anonym

Det har varit bra, kul med nytt ämne , lärorikt.

2012-05-29 @ 10:08:07
Postat av: Anonym

Allt har varit bra och jag har lärt mig massor med nya saker, tack för ett bra år! Bye bye

2012-05-29 @ 10:09:27
Postat av: Anonym

Det gick bra, men tyckte dock att vi gick igenom kapitlen för fort. Vi hade knappt någon tid, plus proven var satta så att man inte visste hur man skulle lyckas få mer poäng. T ex förklara något o du räknar dom juridiska begreppen inte det vi förklarat om. Det var dåligt. Annars var det bra

2012-05-29 @ 10:10:03
Postat av: anonym

kul med ny kurs, det har varit lärorikt och annorlunda. VArit bra.

2012-05-29 @ 10:10:33
Postat av: Amanda Nordström

Jag har lärt mig mycket inom den enkla juridiken, den juridiken som gäller i samhället och som är mycket bra att veta inför framtiden. Det som varit bra med kursen är att vi har använt oss av bra inlärningsmetoder vilket har gett resultat. Tycker att det mesta har varit bra. Finns inget att förbättra!!!!!! :)

2012-05-29 @ 10:10:36
Postat av: Nathalie K

Jag tycker den här kursen har varit väldigt bra, man har lärt sig en hel del nytt! Det har även vart väldigt intressant att jobba med.

2012-05-29 @ 10:11:39
Postat av: Anonymous

Det har varit kul och lärorikt med en ny kurs. Juridik är inte så enkelt, men vill man så klarar man det. Ses kanske nästa år, u know ;)

2012-05-29 @ 10:12:20
Postat av: NATALIE ENGSTRÖM och vera dicksved

Vi har lärt oss otroligt mycket under det året som gått, hur det går till att köpa och sälja bostad och vad som händer när en närstående dör och så. Det mesta har varit bra med kursen men det roligaste och mest lärorikaste vi gjort var nog att få gå på rättegång och se hur det går till i en rättssal.

2012-05-29 @ 10:12:24
Postat av: Materazzi

Tjuue Bo!

Jag har lärt mig en hel del. allt från bodelning till lagar som gäller vid arbete, kursen har varit väldigt lärorik och givande, då det känns som att man har fått nya kunskaper om vilka lagar och regler som gäller i samhället. Kursen har varit väldigt bra och din framtid som lärare ser ljus ut bror!

2012-05-29 @ 10:12:29
Postat av: Lovisa N

Jag har lärt mig en massa bra och användbara saker. Bland anant att man ska tänka efter innan man gör olika saker som t.ex. låna ut pengar.

Jag tycker det mesta med kursen har varit bra, det har varit intressant och roligt. Det var egentligen inget dåligt med kursen.

Jag har inga förslag på något som förbättras tycker allt har varit jätte bra :)

2012-05-29 @ 10:12:41
Postat av: NATALIE ENGSTRÖM och vera dicksved

Vi kunde ha haft lite mer tid på oss för det sista området eller vid seminariumet men annars så tycker jag att vi har lyckats bra och att vi fått en lagom bra tid till arbetet :)

2012-05-29 @ 10:13:35
Postat av: Anonym

Jag har lärt mig lite om allt möjligt och efter som jag inte kommer ha juridik nästa år utan ska gå SPFG så har jag inte riktigt gett 100% på dina lektioner



Kursen har varit bra på så sätt att man har lärt sig mycket på så kort tid och kort fattat det va kul och lära sig lite mer om juridik.



Tiden att allt var så nära varandra och man inte fick riktigt fördjupa sig i varje område.



Planera kursen och proven bättre och inte ha allt samtidigt

2012-05-29 @ 10:13:39
Postat av: Lisa

Jag har lärt mig mycket och denna kurs har varit väldigt givande. Det som jag tycker har varit lärande är de olika lagarna, t.ex. vad som händer om man skulle begå ett brott, vad som gäller när man handlar i affär/ på internet m.m.

Jag tycker att hela kursen har varit väldigt bra, och det bästa är nog att vi har haft väldigt kul samtidigt som vi har lärt oss väldigt mycket. En bra blandning mellan prov och inlämningar tycker jag också att det har varit.

En kul och givande kurs helt enkelt!

2012-05-29 @ 10:14:25
Postat av: Hanna von Z

Den här kursen har varit mycket givande, jag har lärt mig grunderna i olika lagar och sånt som jag inte har vetat förut, t.ex. vad som räknas som brott. Det som har varit bra med kursen är att man har lärt sig mycket på kort tid, inlämningar har varvats med prov och det har känts som om man har kunnat prestera bra! Kursen har varit väldigt kul och medan man har lärt sig så har man kunnat skratta på lektionerna :)

2012-05-29 @ 10:14:28
Postat av: Zlatan ibrahimovic (från Årby)

Jag har lärt mig jättemycket, allt har varit bra med kursen. Har lärt mig allt från bodelning till lagar och regler. men det har gått fort med allt. Jag tycker att vi borde ha lagt ner mer tid på de sista kapitlerna i boken, men förstår att det tog långtid att komma igång i början. Så tänk på det till nästa gång <3 :*

2012-05-29 @ 10:16:32
Postat av: anonym

Det har varit intressant med ny kurs, vi har lärt oss mycket som är bra inför framtiden inom boende och arbete. Man hann aldrig jobba helt klart med alla småbegrepp för kapiten kom så fort efter varandra. Men har haft kul! Tack BO!

2012-05-29 @ 10:16:47
Postat av: Grigor

Under denna tid då jag harft privat juridik har jag lärt mig en hel del som jag inte kunnat tidigare i början läsåret, vilket är väldigt nyttigt för framtiden.



Jag skulle vilja beskriva det hela i en helhet där allt har varit bra,roliga lektioner med intresanta genomgågnar har bidragit med mycket lärorikt material.

Jag personligen anser att det mesta har flytit på ganska bra vilket i sin tur gör att jag inte anser att något behöver förändras utan det är bra som det är!

2012-05-29 @ 10:17:21
Postat av: André Boberg

Jag har lärt mig många bra saker som jag senare i livet kan ha väldigt mycket nytta av! Jag tycker att hela kursen faktiskt har varit väldigt bra och väldigt givande. Det känns som att de saker jag har lärt mig genom kursens gång inte är helt i onödan.



2012-05-29 @ 10:17:53
Postat av: Anonym

Kursen har varit finnemang och mycket lärorik. Tack för en helt enastående och fantastiskt läsår med dig Bo, hejdå.

2012-05-29 @ 10:18:16
Postat av: Anonym

Kursen har varit väldigt lärorik det här året. Jag har lärt mig allt möjligt inom juridiken. Allt har varit bra och ingenting behöver förändras enligt mig.

2012-05-29 @ 10:19:33
Postat av: Paul Kato

Jag tycker att kursen har varit rolig och bra.

2012-05-29 @ 10:20:59
Postat av: Erika Nilsson

Jag har lärt mig en massa saker som jag kommer att ha nytta av resten av livet. Jag har bl.a lärt mig hur en lag kommer till, vilka olika brott som finns och vilka straff man kan få om man begår ett brott och hur skilsmässor går till.

Jag tycker att kursen har varit bra, vi har jobbat på ett bra sätt, med många genomgångar och olika sätt att redovisa på t.ex prov, inlämningar och seminarier.

Jag tycker inte att det finns något att förbättra.

Tack för två bra terminer.

2012-05-29 @ 10:21:20
Postat av: Michael Al.Banaa

Hejsan Bosse!

Du jag vill börja ed att tacka dig för allt du lärt oss!

Det har vart ett riktigt roligt år med dig. Jag har lärt mig jättemycket till en början så vill jag säga att jag lärde mig mest om tingsrätten. Det var jätte intressant, visste inte hur det gick till i en tingsrätt förens jag gick ut kursen.

Jag tycker att allt har varit riktigt roligt med kursen. Du gjorde sedan det lilla extra som gjorde kursen ännu roligare att gå i. som sagt allt har varit riktigt bra med kursen och inget vart tråkigt förutom att vi måste sluta kursen då…

Det finns riktigt mycket man skulle kunna göra men det behövs inte eftersom att den är bra som den är. Jag tycker att du ska göra som du gjort det har vart bra så!



TACK FÖR ALLT BO!

MASOR AV KÄRLEK TILL DIG! <3

2012-05-29 @ 10:21:27
Postat av: Linnéa Lagerkvist

Jag tycker att denna kurs har varit den allra roligaste och den har varit den allra mest lärorika. Jag har lärt mig saker som jag kommer att ha nytta av i min vardag och även när jag är vuxen. Att jag då får möjlighet att studera juridik i två år till kommer jag bara att få lära mig ännu mer som kommer i framtiden att förändra samhället.

2012-05-29 @ 10:22:00
Postat av: anonym

Jag tycker det har varit en intressant kurs, rolig och lärorikt. Det vi har lärt oss kan man använda i vardagen. Man hann aldrig jobba klart med kapitlena och du har varit en bra lärare. Det var kul att ha dig som lärare i juridik. Tack så mycket BO!

2012-05-29 @ 10:22:13
Postat av: Emma Rocklind

Hej Bo!

Det som kan förbättras: Jag tycker att det hade varit bättre om vi hade fått längre tid på varje kapitel, det var tidspress på vissa kapitel, eftersom en del kapitel var mycket stora.

Det jag har lärt mig: Det är ju i princip allt som vi har gått igenom på dina lektioner muntligt, det som har stått i boken och som vi i klassen har fått tagit lärdom utav. Innan jag började kursen Privatjuridik och innan jag öppnade läroboken, hade jag inte så bred kunskap om just Juridikens värld. Men nu vet jag helt klart mycket mer och har fått en bredare kunskap! Boken var också väldigt lätt, lärorik och tydlig.

Bra med kursen: Ditt förhållningssätt till den pedagogik gick tydligt fram. Även din metodik var riktigt underhållande och fastnade i "hjärnkontoret". Även tydliga prov, där du förklarade innan vad som skulle framgå på provet, vilket gjorde en säkerhet när man pluggade inför dina prov!

Det har varit roligt att lära sig om juridik. Mina förväntningar till denna kurs blev verkligen tillgodosedda!

Tack för denna härliga tid Bo! Ser redan fram emot att träffa dig i tredje klass, väl mött och ha en trevlig sommar!

M.V.H. Emma Rocklind Ek1B

2012-05-29 @ 20:48:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0