Inköp

Du har säkert gjort både bra och dåliga inköp. Berätta och kommentera ett bra eller dåligt köp. Ge gärna några tips!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej.

Jag har gjort ett dåligt inköp som jag verkligen ångrar. Det avr i somras. Jag behövde en ny cykel för min var för liten. Så jag gick till en cykelbutik och köpte ett renoveringsobjekt, d v s jag skulle putsa och måla om den. Men det visade sig att det inte avr så lätt, och för bara några veckor sedan gick tre eller fyra ekrar av. Jag ångrar att jag köpte cykeln. Så man kan nästan säga att jag slängde mina pengar. Jag letar nu efter en ny cykel, inte ett renoveringsobjekt alltså. Mitt tips till er, köp inte en cykel som ser jätterisig ut. Och om den gör det, s försök att få den i så gott skick som möjligt, innan du köper den. :)

2008-11-17 @ 09:08:55
URL: http://momories.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej.

Jag köpte en mp3 förut och den använde jag inte så mycket som jag ville och en dag när jag skulle ladda upp den igen så gick det itne för att batteriet var helt stört. Så när jag skulle lämna tillbaka den så hittade jag inte kvittot och fick slänga den istället.

Jag ångrar att jag inte tog den andra som jag stod och valde bland. Fast den som jag köpte var inte så bra och efter den så fick jag en bättre, men det är fortgfarande pengar som är slösade.

2008-11-17 @ 09:11:20
URL: http://linahelgesson.blogg.se/
Postat av: Elina Jakovlev

Jag köpte en kamera. Efter ett par månader slutade den att fungera helt, eller inte helt när man satte på den var skärmen blå. Jag lämnade in den. Jag fick tillbaka den tre månader senare och då sa dom att den inte fungerade. Jag fick en ny på försäkringen. Den gick sönder 9 månader senare. Den här gången var skärmen i flera färger. Jag lämnade in den igen men den här gången var de inte säkra på att jag skulle få en ny. Jag fick det i slutändan som tur var.

Mitt tips är att skaffa en försäkring som täcker det mesta och se till att det är bra kvalitet på kameran.

2008-11-17 @ 09:16:07
Postat av: Sacir Kadic =)

Ett bra inköp: Jag gjorde ett sådant för några år sedan när jag köpte en cykel för 800 kronor, förutom punktering någon gång så har den varit helt felfri.



Ett dåligt inköp:Jag köpte en gång en mp3-spelare som var väldigt dyr, den gick sönder en vecka. Jag hade dock garanti så jag förlorade inget på det, men jag ser det ändå som ett dåligt köp.

(Innerst Bullar)=)

2008-11-17 @ 09:16:17
Postat av: saviola nazar

Ett bra inköp jag har gjort, är det när jag har köpt nått jag verkligen behöver och har köpt det. och jag har nyta av de jag har köpt.



Ett dåligt inköp jag har gjort är när jag har köpt massor med värdelösa saker typ kläder som jag inte har använd nångång sen jag har köpt.

2008-11-17 @ 09:16:34
Postat av: Anton Öberg

DÅLIGT KÖP: Mitt sämsta köp jag någon sin gjort var när jag köpte min moped. Jag köpte den för 17 000kr och sedan lade jag ut 6000kr på den, och sålde den ett halvår senare för 16 000kr.

BRA KÖP: Alla mina kläder är bara bra köp.

2008-11-17 @ 09:22:28
Postat av: André Haglund

Mitt sämsta inköp gjorde jag när jag var 15. Jag fick en moped som jag la ner ett x antal tusenlappar på som var förgäves. När jag sedan sålde mopeden (efter endast ha åkt på den under sommarlovet) så förlorade jag en hel del tusenlappar.

Självklart har jag även gjort bra köp. En hel del kläder jag har införskaffat mig har jag varit nöjd över.

2008-11-17 @ 09:27:04
Postat av: Louise Larsson

För ca ett halvår sedan köpte jag en väska, jag var lite osäker på om jag ville ha den men butiksbiträdet sa att jag kunde köpa den och sen lämna tillbaka den om jag inte var nöjd så jag köpte den. När jag kom hem tyckte jag inte alls om den längre och ville lämna tillbaka den men då hade jag gjort något jag aldrig gjort tidigare och som var väldigt klantigt, tappat bort kvittot. Så kom ihåg, spara alltid kvittot!

2008-11-17 @ 09:29:02
Postat av: Caroline

Ett bra inköp jag har gjort var när jag köpte min dator. Jag köpte den på rabatt för ungefär ett år sen. Jag använder den till både skolarbete och hemma. Den är absolut prisvärd och jag har inte haft några problem med den. Det som jag tycker är bäst med den är att det är en laptop så jag kan ta med den överallt. Det man ska tänka på vid köp av dator är att man först ska veta vad man ska använda den till för det finns olika typer av datorer, lite enklare och så finns det dom avancerade. Man ska också kolla runt i olika affärer efter liknande datorer och jämföra priser och kvalité.

2008-11-17 @ 09:32:25
Postat av: Martin Tolén

Jag gjorde ett riktigt dålig köp när jag köpte min moped. Jag använde den i ungefär 2 månader innan jag tröttnade. Ett annat riktigt dåligt köp var min xbox360, jag hade den i ca 2 år och den gick sönder 17 gånger under denna tid, jag skickade den på reperation varje gång och kunde spela ungefär en månad innan den gick sönder. Som tur är finns reklamationslagen som gjorde att jag kunde häva mitt köp efter två år och få tillbaka alla pengar. Då köpte jag en playstation3 som har fungerat utmärkt.

Ett tips är att tänka väldigt noggrant innan man köper varan. Speciellt när det handlar om "dyrare" saker. Det är de köp man har lättast att bli missnöjd över.

2008-11-17 @ 09:33:22
Postat av: Pernilla Mårdh

Mina bästa inköp är oftast kläder, men det är också det sämsta. För jag köper mycket kläder som jag aldrig kommer att andvända, jag köper dom mest då för att det är ett bra pris och för att dom är snygga just då. Då det blir ett bra köp är nog när jag har kollat på det ett tag så jag vet att jag verkligen vill ha det, någon tjocktröja eller så.



Mitt absolut sämsta köp var min nya iPod, jag förstår inte meningen med alla dessa finesser. Så jag andvänder min gamla och den nya ligger bara hemma och skräpar.

2008-11-17 @ 09:34:14
URL: http://bilddagboken.se
Postat av: Sofia Andersson

I sommras köpte jag ett par tiger jeans för 1000 kr. Eftersom dem kostade 1000 kr så tror man också att det ska vara bra kvalitet på dem. Men när jag kom hem och provade jeansen igen var ena byxbenet helt vridet. Byxorna var felsydda. Jag sparade kvittot och gick tillbaka till affären för att lämna tillbaka byxorna. Jag bad om att få pengarna tillbaka eftrsom ja inte vill ha något annat i affären. Men då sa butiksbiträdet att jag endast kunde få ett tillgodo kvitto eftersom det hade gått mer än två veckor och ja hade inte rätt till öppet köp längre. Så kom ihåg att lämna tillbaka det plagg du köpt i tid om du vill ha tillbaka pengarna!.

2008-11-17 @ 09:34:38
Postat av: Kima

Hejsan!

För några veckor sedan köpte jag en tröja och efter några dagar visade det sig att sömmen hade spruckit. Jag tycker att priset inte var värt efter detta. Nästa gång ska jag nog vara mer uppmärksam när jag köper kläder, då ska jag kolla på kvalitén och materialet istället för att bara plocka på något som man tycker är fint.

Detta var ett dåligt inköp, men jag har även gjort flera bra inköp. Alla mina resterande kläder som jag är nöjd över har vart ett bra inköp. ;)

2008-11-17 @ 09:39:37
URL: http://kimmiea.blogg.se/
Postat av: Rosita Sirouspoor

Jag köpte en Iphone i somras som jag är väldigt missnöjd över. Den köpte jag för ca: 4000 kr. Första dagen märkte jag att högtalarna inte fungerade lika bra som jag hade förväntat mig. Två dagar efter tappade jag den och då lossnade en bit av mobilen som var viktig. Med den saken skulle jag kunna ta ut mitt simkort med men nu när den inte finns kvar där den ska efter olyckan får man liksom ta ett örhänge eller tandpetare för att få ut simkortet. Det som jag tycker är väldigt dåligt med iphone överhuvudtaget är att när någon ringer dig står det inte kontaktens namn utan nummer. Efter allt detta som jag insåg med mobilen tycker inte jag att pengarna var värd ett öre! Jag tycker mobilen borde vara bättre uppbyggd.

2008-11-17 @ 09:40:01
Postat av: Tobias Tenglin

Jag köpte en gång en digitalkamera. Den var snygg och hade de nödvändiga funktionerna. Den kostade en slant och efter att den första uppståndelsen över att äga en nya schysst kamera lagt sig glömde jag nästan bort den eftersom jag nästan aldrig använde den.

Vad är det för mening med att köpa en digitalkamera om man inte använder den? Jag tror jag köpte den lite pga statusen som då fanns över att äga en digitalkamera och inte för att jag behövde den. Det var ett dåligt köp. Därför försöker jag nuförtiden tänka efter innan köpet. Behöver man den? Varför? Är det just den man vill ha? Hur ofta kommer man använda den, osv?

2008-11-17 @ 22:58:15
Postat av: Jonas Lindblom

För några år sedan köpte jag en mp3, det visade sig att det skulle bli ett dåligt inköp, eftersom jag i princip köpte den för att alla andra hade likadana så använde jag den knappt de första veckorna. Men efter dom veckorna hade jag tänkt att börja använda den betydligt mer, men då gick den sönder direkt och de tråkiga var att garantin hade gått ut. Och då stog jag där med en trasig mp3 som jag knappt använt, det kallar jag bortkastade pengar. Så hädanefter är jag mycket mer noggrann när jag ska köpa lite dyrare saker, tittar t ex på hur länge garantin sträcker sig. Eller ställer mig själv frågan, kommer jag verkligen använda den här saken tillräckligt mycket? Jag undviker även impuls köp numera.

2008-11-23 @ 11:23:35
Postat av: Ban Pitrous

För några månader sen köpte jag ett linne som visade sig vara ett mycket dåligt köp eftersom det var konstigt sytt och alldeles för brett, som tur var hade jag sparat kvittot.

Alla har vi mer eller mindre gjort impulsköp. Vi köper saker som vi egentligen inte borde ha. Ibland händer det också att man överskattar en vara och tror att den skall vara något den inte är.

2008-11-23 @ 14:40:07
Postat av: Felix Andersson

Ett dåligt inköp jag har gjort är när jag för några år sedan köpte ett XBOX. Jag ville jätte gärna ha ett just då så jag fixade ihop alla pengar jag behövde och sedan köpte jag det. De va jätte kul att ha ett XBOX i ca. 1 månad sen andvände jag den knappt någonting alls, för jag tyckte de fanns roligare saker att göra. Så när jag inte använt de på kanske 2,5 månad så fick jag för mig att spela igen. Men till min stora förvåning så va inte mitt XBOX i samma skick som senast, av någon konstig anledning så hackade det så fort man skulle spela de spelade ingen roll vilket spel.



De är ett dåligt inköp.

2008-11-24 @ 08:15:24
Postat av: Kristina Kato

Mitt bästa inköp var när jag köpte min vinterjacka. I eskilstuna kostade den 1299kr, jag tyckte det var lite dyrt så jag kolla på andra jackor. Men jag hittade ingen fin så jag åkte till stockholm för att där hitter jag säker nån fin jacka, och det gjorde jag. Jag hitta samma jacka som jag såg i eskilstuna, men i stockholm kostade den 699ke. Jättebra!

Mitt dåligaste inköp var när jag köpte en koffta för 400kr. Men det var jättedålig kvalitet och jag kunde inte lämna tillbaka den. Jag hara bara använt den en gång. Men nästa gång får jag vara nogrann när jag köper kofftor och andra kläder :)

2008-11-24 @ 08:19:13
Postat av: Emelie Engman

Jag har köpt massa kläder till ett billigt pris som jag har användt mycket. Det kan man kalla valuta för pengarna och sådana köp gillar jag. Men kläder som man köper billigt behöver inte vara lyckade köp heller, jag har köpt flera tröjor som har gått sönder efter första tvätten eller som jag har ångrat att jag köpte så jag knappt har användt dem. Det gäller att tänka sig för innan man köper saker oavsett om det är billigt.

2008-11-24 @ 08:23:28
Postat av: Amanda Skog

Hejsan !

Jag har gjort många bra och dåliga inköp i mitt liv men ett av dom är när jag köpte en Ipod i USA, när jag och min familj kom hem därifrån så skulle jag börja lägga in musik på den och upptäcker då att det inte alls är en Ipod utan är någonting helt annat. Vi hade helt enkelt blivit lurade !

Ett bra inköp jag har gjort är, snygga kläder för bra pengar och som verkligen håller i längden. Jag har tyvärr inget exempel på dessa köp i mitt huvud just nu, men jag vet att flera har gjort sånna inköp och man kan helt klart kalla det för ett bra inköp !

2008-12-08 @ 09:19:12
Postat av: bry dej nt

Jag hatar samhällsprogrammet!! så jävla dåligt program altså:S

2009-11-18 @ 17:55:34
Postat av: pirooz nazar

Hejsa!

Jag har gjort många dåliga inköp t.ex. när jag köpte ett par skor bara för att en annan kompis hade men jag använde de aldrig det var en av de dåliga inköpen.



Ett bra inköp var när jag köpte en keps för att jag använde kepsen och at jag var nöjd med det jag hade köpt.

2009-11-30 @ 10:39:09
Postat av: Emma Sp1b

såklart man har gjort både bra och dåliga inköp.

ett bra var i somras när jag köpte min dator. jag hade letat ganska länge och kollat på många olika modeller. Jag köpte en hp pavillon och jag är väldigt nöjd med mitt köp, jag använder datorn varje dag och är glad att jag la lite mer pengar på den så att jag inte fick någon skit dator.



dåliga inköp gör jag ganska ofta när jag köper kläder som jag inte använder.



Mitt tips är att tänka en extra gång om man verkligen behöver saken.

2009-11-30 @ 12:48:21
Postat av: Tobbe Sp1b

Ett ganska dåligt köp jag gjort var när jag köpte ett ganska dyrt fiskespö som inte direkt höll måttet. Skiten pajade efter bara några turer! Jag hade beställt det via nätet vilket gjorde det ännu jobbigare med tanke på att det är krångligare att reklamera varan här jämfört med att bara kunna gå in i butiken. Detta köp gjorde mig en aning sur.

2009-12-06 @ 23:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0