Debatten

I kursen Internationell ekonomi har vi debatterat för och emot att vara medlem i ett handelsblock. Vad har du framförallt lärt dig av debatten? Har du förslag på något som kunde gjorts bättre? Kommentera!

Kommentarer
Postat av: Victor

Jag har lärt mig massor om protektionism och frihandel & det här momentet kunde inte varit roligare!

2010-01-29 @ 13:45:00
Postat av: Stina Lundmark

Jag tycker det är bra att vi har lite olika varianter inom ämnet. Debatten har fått mig att förstå fri handel från olika perspektiv, både bra argument och dåliga.



Jag tycker allt var bra, för det är lärorikt för oss att vi får stå inför klassen och presentera vad vi har kommit fram till, för då lägger i alla fall jag mer tid på det.

2010-01-29 @ 13:49:43
Postat av: Tobias

Jag har lärt om frihandelns nackdelar respektive fördelar. Dessutom, har jag lärt mig värdefulla fakta om diverse länders situation.



Svårt att spekulera i om något kunde förbättras, kanske skulle haft någon mer innegående fördjupning innan själva debatten, allt för att få en djupare förståelse för landets problems i fråga.

2010-01-29 @ 13:51:53
Postat av: Jessica Carlsson

Jag tycker att det här har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har lärt mig mer om frihandel samt att jag har fått se det ifrån flera perspektiv. Det här har varit väldigt roligt och det är jätte bra med variation inom ämnet!

2010-01-29 @ 13:57:14
Postat av: Adam D man

Debatterna har varit intressanta och lärorika, speciellt debatten med Anton Ahlin i huvudrollen. Om någon förbättring skulle ske, så gäller det nog att sätta in Anton i mer debatter. "What about det mänskliga lidandet?"



Vi har lärt oss mer om frihandel, vilket är bra eftersom det finns så många frihandelsorganisationer i världen.



SPFG3 for the win!



Shasha

2010-01-29 @ 14:09:33
Postat av: Mikaela Flennerhag

Jag tycker också att det här momentet har varit roligt och intressant. Det är bra att man varierar arbetssättet inom kursen. Debatterna har gjort att man har lärt sig mycket om frihandel från olika håll, utifrån olika länders perspektiv och med för och motargument,

2010-01-29 @ 14:16:49
Postat av: Josefine

Jag tycker att jag har lärt mig väldigt mycekt om hur olika handels organisationer ser ut i världen. Det har gjort att jag har en bättre förståelse över hur handel fungerar mellan olika länder, både på ett bra sätt och ett negativt sätt.



Något som jag även tycket var bra var att vi hade en debatt, det är inte så vanligt så det gör att det blir ett roligt slut på denna del inom internationell ekonomi kursen.

2010-01-29 @ 14:36:12
Postat av: Andreas Svensson

Jag tycker det var roligt att debattera. Man fördjupade sig i ämnet handelsorganisationer samtidigt som man fick lära sig lite debattstrategi. Det var roligt att se på också då vissa debatter var riktigt heta. Jag kan inte tänka mig någon särskild förbättring för tillfället.

2010-01-29 @ 14:38:28
Postat av: Amanda Lindberg

Som de andra har sagt så tycker även jag att det har varit roligt och intressant att debattera. Att man såg hur olika agerade till sitt lands försvar.



Det som gjorde det bra var att detta är något vi tidigare inte har gjort speciellt mycket, på så vis blev det intressantare och mer lärorikt.

2010-01-29 @ 15:04:24
Postat av: Lisa

Jag har lärt mig att det både finns för och nackdelar med varje handelsblock och att sedan ta upp det i en debatt är bra då man analyserar både för- och nackdelarna.



Att ha en debatt är kul och det är alltid kul med ett varierat arbetssätt!

2010-01-30 @ 18:24:28
Postat av: DanLainio

Ja... Debatt är väl alltid intressant! Mest intressant var nog Ahlin med sina luftbubbel argument!



Vad jag lärt mig? Att jag inte ska bli politiker och att det alltid finns för och nackdelar med allt. Sedan går åsikterna isär om vad som är rätt och vad som är fel. Det finns organisationer som är viktigare än andra osv.



Det går alltid att förbättra saker och kanske skulle man lagt lite större vikt vid större organisationer. Men det finns en kursplan att följa!



Danne-man

2010-02-04 @ 16:23:08
Postat av: Simon Lundgren

Det var ett väldigt roligt moment. Det är alltid bra att lära sig stå för det man tycker, även om inte andra håller med! Det som jag har lärt mig är att det finns en massa organisationer som man aldrig har hört talas om, sen finns det säkert många många fler som vi inte har behandlat. Men det viktigaste enligt mig är att jag har lärt mig att en organisation inte behöver vara bra för alla de inblandade länderna, ofta är det ett eller flera länder inom en organisation som "tar över" och utnyttjar de övriga "svagare" parterna. Det jag vill säga är att en sak är inte alltid är (oftast inte) bäst för alla.



Om man skulle ha kunnat göra något på ett annat sätt var det kanske att man kunde ha varit i par och hjälpts åt.



Simon L

2010-02-04 @ 17:00:37
Postat av: Sofia P

Jag tycker att det gick bra och det här momentet passar just vår klass väldigt bra! Alla är bra på att uttrycka sig själva och det resulterar i en livlig debatt. Lyckat! Själv hade jag MOT EU och när jag fick ämnet tyckte jag att det verkade omöjligt eftersom min åsikt är motsatsen. Men det gick bra, jag fick fram många bra argument och har en naturlig talang när det gäller argumentation.



Jag skulle vilja påstå att jag lärde mig mer av andras debatter eftersom jag visste mest om den organisation jag själv hade. BRA JOBBAT ALLESAMMANS!

2010-02-04 @ 20:56:40
Postat av: Anton Ahlin

Jag tycker att det har varit kul att jobba med det här avsnittet. Jag har lärt mig massor om bla frihandel.

Dock hade jag väldigt svårt att hitta ordentlig fakta om mitt handelsblock. Iallafall när det kommer till min vinkel, som var mot. Jag hittade endast argument mot APEC på diverse extrema bloggar av tex anarkister. Och dom är ju mot allt.



Det var det enda negativa med det här avsnittet.



Jag vill också tacka min motpart i debatten, Benjamin för en mycket rolig debatt!



Mvh

Anton "Det mänskliga lidandet är för stort" Ahlin



2010-02-05 @ 12:11:03
Postat av: Simon Ellfolk

Jag tycker att det var ett väldigt interessant sätt att arbeta på. Jag har lärt mig att det är svårt att komma till en lösning om man har olika åsikter. Jag vill ge en eloge till Anton Ahlin som gjorde att vi alla fick ett gott skratt!

2010-02-05 @ 12:11:20
Postat av: Johanna

Jag tyckte att det var bra med debatter då man får lära sig att titta på saken från två olika perspektiv. Jag tycker även att man lär sig mer när man lyssnar på andra, och att lyssna på en debatt gör det lite roligare! Bra med debatter, men inte allt för ofta bara! Det skulle vara roligt om man fick jobba i grupp och debattera då man kan få fram mycket mer information och jobba som ett lag!

2010-02-05 @ 12:26:52
Postat av: Casper Qvigstad

Jag tycker om variationer, så det inte blir att man bara läser i boken. Jag tror även att det är nyttigt att debattera, vilket också lär en de positiva och negativa sidorna inom vissa ämnen.



Det är med andra ord ett nyttig och bra sätt att gå till väga för att lära sig ämnet!



2010-02-05 @ 12:33:31
Postat av: Benjamin

Jag tycker att debatterna var mycket roliga att lyssna på, speciellt att själv delta i en debatt som andra gillade. Lärorikt var det också. Jag har lärt mig om den globala handeln mellan länder, frihandel och hurvida man ska vara med eller icke till en orgnisation.

2010-02-05 @ 12:34:16
Postat av: Jenny

Det jag lärde mig mest av debatten var nog mest om frihandel och olika handelsblock. Jag kan bara hålla med alla andra om att det var ett roligt moment och jag tror att det är bra att man har olika arbetssätt som man jobbar eftersom alla lär sig på olika sätt.



Det har varit underhållande och jag tror nog att alla tyckte att det var roligt med debatten!

2010-02-05 @ 12:39:17
Postat av: Sandra

Jag tycker att det här momenten var ganska kul. Jag har lärt mig mycket på ett roligt sätt. Jag har insett att det som kan vara bra för ett land är sämre för ett annat och det kanske gäller att hitta en kompromiss för att länderna ska kunna tjäna på ett samarbete. Det har även varit kul att se allas debatter och jag kan inte just nu komma på något som borde förbättras. =)

2010-02-05 @ 12:40:06
Postat av: Elin L

SUVERÄNT!

Inga konstigheter över huvudtaget. Lite nervo med debatt då vi inte arbetat så mycket med det arbetssättet, men det fungerade ju finfint!

Har lärt mig en hel del, både inom min organisation och de andras! Tummen upp för detta avsnittet =)

2010-02-14 @ 19:21:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0