"Nu ska jag göra affärer i världen"

Kursen i Internationell ekonomi är nu slut. Min förhoppning är dock att kursen för dig är en början på att göra utlandsaffärer och då blir den naturliga frågan:"Har kursen gett dig kunskaper för att underlätta dina utlandskontakter, om inte vad skulle vi ha gjort bättre?"

Kommentarer
Postat av: Malin Chorell

Självklart har kursen varit givande. Med dessa kunskaper kan man känna sig lugnare i affärer med andra länder. Jag tyckedr framförallt att det här sista momentet med inlämningsarbetet har varit mycket givande. Jag har lärt mig mycket inom mitt land som jag valde att intressera mig för. Det ska även bli intressant att senare idag få ta lärdom av andras fördjupningar för att få en inblick i affärer i flera länder. Denna kurs har gett mig en baskunskap om internationella affärer som jag hoppas kunna bygga vidare på själv en vacker dag ;).

2010-05-21 @ 10:49:52
Postat av: Jessica Carlsson

Det är klart att kursen har varit givande. Jag har lärt mig jätte mycket som jag vet att jag kommer ha användning av. Det hr varit mycet, ondöigt vetande som spelar stor roll när det verkligen gäller. Jag tycker dessutom att det har varit en väldigt rolig kurs och nu tar jag på mig "dräkten" och beger mig ut på uppdrag över land och hav.

2010-05-21 @ 13:12:46
Postat av: Stina Lundmark

Ja, självklart har kursen varit lärorik. Jag har lärt mig jätte mycket som jag annars aldrig skulle ha tänkt på när man t.ex. ska handla i andra länder. Jag har inte bara lärt mig om andra länder, även saker som jag inte hade en aning om mitt egna land. Jag kan ta med mig dessa kunskaper och börja min resa ut i verkligheten.

2010-05-21 @ 13:13:30
Postat av: Anton Ahlin

Jag tycker att kursen har varit mycket givande. Den påminner om samhällskunskap, fast det är inriktat på handel och världen. Mycket bättre tycker jag!

Jag tror att kursen säkert har underlättat för mina utlandskontakter. Kanske inte direkt men om många år när jag kanske sitter i ett möte med japaner så kommer jag komma på det Stina sa om vad man skulle tänka på!

2010-05-21 @ 13:14:13
Postat av: Lovisa enblom

Självklart har kursen vrit givande. jag har lärt mig mycket mer om vad man ska tänka på när man gör affärer i andra länder men även om vårt eget land. det är inget jag tycker ska bättras till nästa år. Tjo flöjt nu sticker vi ut i världen!

2010-05-21 @ 13:15:29
Postat av: Benjamin Komatovic

Kursen i sig har varit förvånande rolig. Bästa minnet är från min och Antons debatt om världs föreningar. Kursen har också varit givande. Fredrik Hamrén var en kille med huvud på skaft, och värd att lyssna på. Efter seminariumet känns det som att jag kommer kunna utnyttja dessa kunskaper om utlandskontakter.

2010-05-21 @ 13:17:55
Postat av: amanda lindberg

Absolut har denna kurs varit givande, det har varit en intressant kurs som har gett breda kunskaper om båda Sverige och övriga världen, förhoppningsvis kommer jag få användning av dessa kunskaper i framtid.

2010-05-21 @ 13:19:34
Postat av: Linn Andersson

Ja kursen har varit väldigt bra och givande. Jag har lärt mig mycket om andra länder och mitt eget land. Jag har även lärt mig hur man ska göra om man vill göra affärer med utlandet, vilket kan vara bra om jag nån gång i framtiden skulle vilja göra det!

2010-05-21 @ 13:21:33
Postat av: Mikaela Flennerhag

Jag tycker att det sista området om "vad man ska tänka på när man gör affärer i ett annat land" har varit mest intressant. Det har varit lärorikt att fått inblick i hur andra människor i andra länder tänker och ser på saker. Det blir också allt vanligare med internationell handel och samarbete och då är det bra att ha lite inblick och förståelse för/i andra länder.



2010-05-21 @ 13:22:29
Postat av: Dan Lainio

Kursen har varit lärorik och man har fått grundliga kunskaper om vad internationell handel har för betydelse, påverkan och vilket tillvägagångssätt som lämpar sig bäst. Detta kan mycket väl fungera som en bas inför en framtida handel med andra länder.

2010-05-22 @ 01:04:51
Postat av: Lisa M

Kursen har varit rolig, dels med debatten och det sista momentet vi gjorde. Seminariet kring det var väldigt intressant! Det har gjort att man ser saker på andra vis, det som kanske är självklara i Sverige, kanske inte alls är lika självklara i andra länder.



Kursen har varit givande då jag tror att alla någon gång i framtiden kommer stöta på hur det är att göra affärer i ett annat land...

2010-05-22 @ 14:20:55
Postat av: Simon Lundgren

Denna kurs har varit lärorik, rolig och intressant. Vi har med olika arbetssätt behandlat olika uppgifter och lära oss att lösa dem. Denna kurs tycker jag är väldigt viktig, eftersom jag genom kursen har lärt mig att det krävs lite extra träning och lärande för att göra affärer i andra länder. Man får inte tro att allt är som hemma! Kursen har fått mig att fundera och öppna mina ögon för att lära av den jag pratar med. Jag vet att jag kommer ha nytta av detta i mitt fortsatta liv. Det vi har lärt oss i det sista momentet tycker jag även kan användas när man reser som turist i andra länder, för även då ska man respektera det landets tankar och tro.



Simpa L

2010-05-25 @ 19:34:22
Postat av: jennifer karnhag

Jag tycker absolut att jag har lärt mig mycket om hur man ska göra affärer utomlands. Den sista uppgiften om "saker man bör tänka på när man gör affärer i ett annat land" var den mest intressanta uppgiften. Jag lärde mig mycket om hur andra kulturer ser ut och viktiga saker som man bör tänka på och även vilka skillnader det finns mellan de olika kulturerna. Kunskaper som jag kommer ta med mig i framtiden.

2011-05-20 @ 13:17:22
Postat av: Amanda Åman

Den här kursen har varit mycket givande och man har fått lära sig om alla möjliga intressanta saker. Kursen har gett mig kunskaper om hur man går till väga när man gör utlandsaffärer, och jag har också fått lära mig om hur ekonomin fungerar och är i andra länder!

2011-05-20 @ 13:18:27
Postat av: Viktoria

En intressant kurs. Jag tycker att det sista avsnittet var roligast att göra, jag känner att jag fick ut mest av den delen. Man har lärt sig lite mer om hur man kan lära av andra människor och hur man kan ta till sig det landets tankar.

2011-05-20 @ 13:19:15
Postat av: jennifer karnhag

Jag tycker absolut att jag har lärt mig mycket om hur man ska göra affärer utomlands. Den sista uppgiften om "saker man bör tänka på när man gör affärer i ett annat land" var den mest intressanta uppgiften. Jag lärde mig mycket om hur andra kulturer ser ut och viktiga saker som man bör tänka på och även vilka skillnader det finns mellan de olika kulturerna. Kunskaper som jag kommer ta med mig i framtiden.

2011-05-20 @ 13:19:26
Postat av: Natalie Ruuska

Jag tycker kursen har varit bra, då det har länkat samman all samhällsvetenskap vi lärt oss med den ekonomi vi studerat. Det kanske inte har varit en stor kurs, men innehållet har varit bra på så sätt att vi har gått igenom det viktigaste. Jag är nöjd och tycker jag har fått en lärorik utbildning.

2011-05-20 @ 13:19:28
Postat av: Tobias

Det är helt klart att kursen har givit mig bättre kunskaper i utlandshandel. Man har fått ett bredare perspektiv för hur ekonomin fungerar i världen och vad det är som gäller när man ska göra affärer utomlands. Även om man inte får chansen att använda sina nya kunskaper i framtiden, har man fått en genereltt ökad förståelse för ekonomi.



Det känns bra att man har en grund att luta sig tillbaka på i framtiden där man har kunskaper om allt från hur en spanjor förhandlar, till vilka fördelar det finns med Andinska Pakten i Colombia!



Kursen har varit både infomormativ och utvecklande!



/ Tobias

2011-05-20 @ 13:22:32
Postat av: Anonym

Självklart har denna kurs varit mycket lärorik och mycket intressant. Vi som elever har haft möjlighet att lära oss en himla massa intressanta saker.



Vi har fått lära oss om olika organisationer som finns, en del tips när man gör affärer i andra länder och en himla massa andra lärorika saker. Det vi har lärt oss är jag säker på att man kommer att få använda i sitt liv när vi kommer ut på arbetsmarknaden. Helt enkelt göra dessa saker vi lärt oss i verkligheten. En givande kurs.....

2011-05-20 @ 13:22:36
Postat av: john bandstigen

Självklart har denna kurs varit mycket lärorik och mycket intressant. Vi som elever har haft möjlighet att lära oss en himla massa intressanta saker.



Vi har fått lära oss om olika organisationer som finns, en del tips när man gör affärer i andra länder och en himla massa andra lärorika saker. Det vi har lärt oss är jag säker på att man kommer att få använda i sitt liv när vi kommer ut på arbetsmarknaden. Helt enkelt göra dessa saker vi lärt oss i verkligheten. En givande kurs.....

2011-05-20 @ 13:23:11
Postat av: Oskar Johnson Hägglund

Den här kursen är nog en av de viktigaste för framtiden för oss företagare då allt är betydelsefullt att lära sig oavsett om man fortsätter som egen företagare eller anställd på ett större företag. Kursen har också gett mig ett helt annat perspektiv på internationell affärskultur och handelsvägar och situationer överhuvudtaget. Det är viktigt att vara förberedd med att veta vad för konkurrenter vi har i världen och hur man ska hantera dessa!

2011-05-20 @ 13:23:57
Postat av: Malin Fjäll

Jag tycker denna kurs har varit lärorik och rolig och jag tror absolut att jag kommer ha nytta av det jag lärt mig i framtiden. Genom kursen har jag fått en inblick i andra länders kulturer och vad man ska tänka på när man ska göra affärer med andra länder. Jag har även fått kunskaper om olika länders ekonomiska utveckling och hur framtiden för dessa ser ut. Jag har fått ta del av många bra tankar och reflektioner från de andra i klassen genom seminarum vilket varit intressant. Jag tycker som sagt denna kurs varit väldigt givande och bra inför framtiden!

2011-05-20 @ 13:24:58
Postat av: Lucas Rydell

För att svara på frågan, ja denna kurs har varit väldigt givande. Vi lever i en globaliserad värld där kunskaper om länderna utanför lilla Sverige är nödvändiga. I kursen internationell ekonomi anser jag att vi har fått grundläggande kunskaper om frihandel, internationella relationer och den rådande globaliseringen. Till sist kan det konstateras att dessa kunskaper kommer jag definitivt att ha nytta av i framtiden.



Lulle

2011-05-20 @ 13:27:21
Postat av: F.Posti

Den här kursen har varit rolig. Vi har pratat mycket om den internationella ekonomin, debatterat och om tull.

Det har varit lärorikt och vi har delat information med varandra när vi haft seminarium.

Seminarium har varit det roligaste med den här kursen när vi fått diskuterat uppgifterna efter vi tagir reda på inrofmation istället för att bara sitta vid boken och nötit.

Självklart har det underlättat om utlandsaffärer dock finns det nog mycket i den praktiska världen som man bör ta reda på. Men det här har varit en bra grund och start till att våga göra utlandsaffärer när vi vet lite om det här ämnet.

Jag kommer inte på någonting vi kunnat förbättra för jag tycker att det fungerat bra och passat in i mitt lärande bättre än många andra ämnen. Jag är ju lite mer av en sån som vill ha seminarium och kunna diskutera med andra.

Kursen har varit smidig och fungerat bra!

2011-05-20 @ 13:27:48
Postat av: Elin Wegeström

Kursen internationell ekonomi har varit en mycket givande och intressant kurs. I början måste jag erkänna att kursen kändes ganska onödig och ointressant. Men redan efter avsnittet med den nya ekonomin började jag tänka efter vilket otroligt viktigt ämne det är. Jag har lärt mig väldigt mycket som jag är säker på att jag kommer ha nytta av i framtiden. Även om jag inte tänker välja en ekonomisk fortsättning så har kursen varit givande.

2011-05-20 @ 13:29:35
Postat av: Felix Andersson

Det har varit väldigt roligt och spännande att ha denna kurs. Jag tror att vi kommer att ha stor nytta av den eftersom många av oss förmodligen kommer att göra någon form av affärer i vårt framtida arbetsliv. Kursen har hjälpt mig att förstå hur man ska agera när man gör affärer med utlandet. Vi har även fått se hur pass mycket olika länder har utvecklats och efter det kunnat analysera varför ekonomin har gått upp eller ner. En väldigt tolig och lärorik kurs helt enkelt.

2011-05-20 @ 13:33:32
Postat av: Ellinor Larsson

Denna kurs har varit både rolig och lärorik. Jag har lärt mig allt från olika länders kultur till varför det är bra med utlandsaffärer och hur man ska försäkra sig från valutakurs-förändringar. Jag kommer absolut ha användning för allt jag lärt mig i senare i livet då jag antinger reser utomlands eller när jag gör utlandsaffärer. Jag har lärt mig varför det är viktigt med utlandsaffärer och varför kontakter i andra länder är så viktigt. Internationell ekonomi har för mig varit en väldigt lärorik kurs som har gett mig en större förståelse när det kommer till andra länder och kulturer.



/Ellinor L

2011-05-20 @ 13:36:31
Postat av: Oskar Hargedahl

Bland alla kurser här på företagargymnasiet är jag ärligt av den åsikten att denna kurs har gett oss störst nytta inför framtiden. Alla moment har varit väl förankrade i verkligheten och den globaliserade ekonomin vi ser idag. Det arbetssättet vi har jobbat efter har givit oss förmågan att reflektera sjävla över problem så som effekterna av globaliseringen, naturresurser samt beteende i andra länder. Det är tack vare detta kursen har varit så givande som den var. Sammanfattat skulle jag vilja påstå att kursen har gett oss stor kunskap inför vårat framtida liv!

2011-05-20 @ 13:50:56
Postat av: Louise Larsson

Jag tycker att denna kurs varit mycket givande och framförallt gjort mig medveten om att det inte ser ut likadant i andra länder på alla områden och detta kan vara bra att tänka på för att inte göra några misstag. Den sista delen har varit den roligaste enligt mig och den som varit mest lärorik och denna kunskap kommer jag ta med mig i framtiden!

2011-05-20 @ 14:16:06
Postat av: David Norman

Absolut det tycker jag. För att inte framstå som en idiot bör man kunna hur olika kulturer och affärskulturer skiljer sig från varandra. Detta har även varit en av de kurser jag funnit allra mest intressanta och nyttiga för framtiden. Inte bara för att kunna framstå på ett bra sätt utomlands men till största del för att man lärt sig hur en stor del av världens ekonomi fungerar och hur det hänger ihop med samhället vi har i Sverige. Kort och gott, en mycket intressant och lärorik kurs!

2011-05-20 @ 14:19:43
Postat av: Louise Klemmé

Jag hade svårt att greppa den här kursen i början, men nu när vi avslutar den känner jag faktiskt att den har varit väldigt lärorik. Tidigare var jag inte alls insatt i världens olika situationer och vad som pågick, men nu förstår jag massa nya begrepp och vet att jag kan använda mig av dem när jag är ute och far. Det har speciellt varit roligt att ta reda på hur andra länder fungerar och hur man ska agera enligt andra länders kulturer. Jag tar med mig alla mina kunskaper in i framtiden och kanske det blir ett och ett annat utlandsmöte, där jag kommer kunna använda mig av det jag lärde mig av kursen internationell ekonomi!

2011-05-20 @ 14:52:08
Postat av: Jonas Lindblom

Den här kursen har helt klart varit givande. Jag har lärt mig en hel del om hur utlandsaffärer går till samt fått ny kunskap om den globala ekonomin överlag.



Vi har fått ta mycket eget ansvar under hela kursen, vilket jag föredrar då man ofta lär sig det man tycker är mest intressant. Ett exempel på det var den sista uppgiften: "saker man bör tänka på när man gör affärer i ett annat land" som jag definitivt tycker var kursens höjdpunkt.



Internationell Ekonomi har varit intressant och det känns som att man kommer ha nytta av kursen i framtiden!



/ Jonas

2011-05-25 @ 12:41:51
Postat av: Anna Nilsson

Jag har lärt mig väldigt mycket under en här kursen och jag vet om jag i framtiden ska arbeta med några internationella företag eller göra affärer med ett företag i ett annat land så kommer jag att minnas viktiga saker från den här kursen. Bland annat tror jag att jag och stora delar av klassen, efter internationell ekonomikursen kommer vara mer förbered på att problem och konflikter kan uppstå vid utländska affärer än någon som inte gått kursen. Eftersom vi gått igenom saker som gör affärer både lättare och svårare så tror jag att jag kommer att ha större förståelse för varför människor i olika länder gör som dom gör.

2011-05-31 @ 01:37:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0