Kalkyler, bokslut och reklam

Nu är företagsekonomikursen slut. Vad har du egentligen lärt dig och vad kunde vi ha gjort bättre? Kommentera!

Kommentarer
Postat av: anton lindström

I marknadsföringsdelen har jag inte lärt mig så mycket, det mesta var logiskt.

På de andra delarna har jag lärt mig bland annat att kylkylera osv.



jag tyckte kursen hade ett bra upplägg, det bästa var ändå att man fick jobba i en grupp i marknadsföringen!

2012-05-30 @ 11:46:20
Postat av: Hanna G

Jag har lärt mig väldigt mycket under detta läsår i företagsekonomi B! Jag kunde ingenting om tex bokföring och marknadsföring innan utan visste bara allmänt vad det var. Nu kan man mycket mer detaljerat om allt vi har arbetat med och att det är så mycket mer än vad man tänker på om man inte kan något. Nu kan man se en reklam på tv och tänka på vad dom är bra, dåligt eller vad dom kan förbättra.



Jag tycker det inte finns något att förbättra, det var en bra planering och man lärde sig mycket.

2012-05-30 @ 11:47:45
Postat av: My Stjernsten

Under detta läsåret så har jag lärt mig väldigt mycket. Från att inte ha kunnat någonting till att kunna väldigt mycket. Kommer inte på nu precis vad jag exakt har lärt mig men det är mycket! Ibland har det varit jobbigt men samtidigt väldigt kul när man väl fattar grejerna och kan dem, till exempel har det varit svårt att förstå när man ska skriva i kredit och i debet, men det blev kul när man kunde det.



Jag tycker att arbetsuppgifterna har varit bra planerat och vi har haft gott om tid på oss för att hinna klart med varje grej. Kommer inte på något som skulle behöva förbättras.



Är nöjd med denna kurs!

Med vänliga hälsningar

My Stjernsten

2012-05-30 @ 11:48:04
Postat av: Lina G

Jag har lärt mig väldigt många nya saker under kursen som jag tror att jag kanske kommer att ha nytta av i framtiden, beronde på vad jag jobbar med. Jag kunde knappt någonting innan om marknadsföring, kalkylering och bokföriing men nu kan man mycket mer även fast man kanske inte tänker på det.



Jag tycker inte att det finns något att förbättra, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Vi har haft gott om tid till alla avsnitt så allting har varit bra.

2012-05-30 @ 11:49:07
Postat av: Kevin Dao

Hej Bo!



Jag har lärt mig väldigt mycket under läsårets gång, till och börja med kunde jag ingenting om bokföring och kalkylering. Nu kan jag det!



Under marknadsföringskapitlet har jag lärt mig att till exempel kritisera reklam mer djupgående, om jag ser på reklam tänker jag på vilket budskap reklamen vill förmedla, vad de kan göra bättre osv.



Jag tycker att upplägget är väldigt bra, kommer inte på något speciellt som kan förbrättas. Upplägget i marksnadsföringskursen med grupparbete och presentationer tycker jag är bra!



Hälsningar,

Kevin.

2012-05-30 @ 12:06:56
Postat av: P3

Nu är företagsekonomikursen slut. Vad har du egentligen lärt dig och vad kunde vi ha gjort bättre? Kommentera



Jag har lärt mig massor om marknadsföring, speciellt att det är mycket mer än vad jag trodde från början. Det är sådant man inte tänker på. Och nu efteråt så +

2012-05-30 @ 14:07:14
Postat av: Anonym

Jag har lärt mig mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra och det har även varit mycket mer intressant än vad jag trodde. Jag har lärt mig till största del hur man bokför och om kalkylering, något som jag trodde skulle vara omöjligt för mig att lära in. I marknadsföringen har jag lärt mig väldigt mycket tack vare alla grupparbeten och presentationer. Jag är nöjd med upplägget av uppgifet och tycker inte att det finns så mycket att förbättra!

2012-05-30 @ 14:08:30
Postat av: Tove Andersson

Jag har lärt mig mycket mer än vad jag trodde jag hade lärt mig. Marknadsföringsavsnittet har varit väldigt roligt att jobba med, det är väldigt kul att jobba i grupp. Nu vet man hur mycket jobb det är att starta eget företag.



Bokföringsavsnittet har varit lite svårare men har även lärt mig en del där också.



hela upplägget har varit bra och jag känner att jag fått med mig en hel del av de vi jobbat med.

2012-05-30 @ 14:08:39
Postat av: Tilda holmlund

Jag har lärt mig mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra och det har även varit mycket mer intressant än vad jag trodde. Jag har lärt mig till största del hur man bokför och om kalkylering, något som jag trodde skulle vara omöjligt för mig att lära in. I marknadsföringen har jag lärt mig väldigt mycket tack vare alla grupparbeten och presentationer. Jag är nöjd med upplägget av uppgifet och tycker inte att det finns så mycket att förbättra!

2012-05-30 @ 14:09:09
Postat av: Lisa Andersson

Under detta läsår har jag fått otoligt många nya kunskaper. Bokföring, marknadsföring och kalkylering var endast begrepp utan mening. Nu har jag lärt mig betydelsen och vet att detta är kunskaper jag kommer ta med mig i framtiden.



Jag som individ föredrar grupparbeten då jag gillar konceptet där man kan bolla ideér, ha olika förslag för att slutligen samsas om en lösning. Just därför, var marknadsföringen det område jag tycker bäst om. Utöver grupparbetet har vi fått chansen att skapa och bedriva vårt alldeles egna företag. Jag tycker upplägget har fungerat bra, då alla lär sig på olika sätt och vi har nog med största säkerhet testat på alla olika metoder för att lära sig. Tack för ett bra läsår!

2012-05-30 @ 14:10:48
Postat av: P3

Oj råkade klicka på skicka så fortsätter här. Och nu efteråt så har jag blivit mer kritiskt mot reklam, och jag förstår varför de har gjort på olika sätt.



När det gäller bokföring så tycker jag att det var det roligaste avsnittet, allting var så logiskt. Och kul var det!



Kalkylering och budgetering var inte lika kul som bokföring men det var ändå okej! Jag har lärt mig mycket om vad som är viktigt i företag när det gäller ekonomi och marknadsföring inom företaget.



Arbetsättet har varit bra! Tycker inte vi kunde ha gjort så mycket bättre, det är i sådana fall markandsföring vi kunde ha haft ett annorlunda arbetsupplägg på. Men vet inte riktigt hur men det var lite segt ibland.



Jag har varit intresserad av bokföring och det gör de extra kul också!

2012-05-30 @ 14:11:30
Postat av: Emma Björkman

Jag har lärt mig mycket mer än jag först trodde att jag skulle lära mig. Kursen har varit jätterolig, främst bokföring och kalkylering där jag också har lärt mig mest. Det som har varit bra är att vi hela tiden har fått en planering där vi själva har kunnat titta och se vad vi ska jobba med men också hur långt vi ska ha kommit om man till exempel har varit sjuk.



Det som jag tycker man kan ha gjort bättre är markndsföringsavsnittet där jag tyckte det blev lite långtråkigt med många uppgifter som var lika. Det som ändå var bra var i slutet när vi hade en utställning där vi fic vara kreativa och visa vad vi hade lärt oss.



Jag tycker jag har fått en mycket bättre förståelse för vad företagsekonomi i det hela handlar om, vad man ska tänka på inom de olika avsnitten osv. Mycket rolig kurs!!

2012-05-30 @ 14:16:21
Postat av: Emma Saarrla

Nu är denna kurs slut och det är väldigt mycket som jag har fått lära mig. Allt från kalkylera, göra bokslut och framförallt att det krävs mycket arbete inom ett företag, även att starta upp ett helt nytt företag.



Vissa delar har varit svårare än andra, vissa roligare än andra.

Jag tycker personligen som många andra att marknadsförings avsnittet var roligast med tanke på att vi fick hålla mycket redovisningar i olika slag, samarbeta i grupper, men vi har samtidigt lärt och mycket. Samtidigt så handlar det inte om att bara ha roligt, alla avsnitt har varit väldigt lärorika. Något som jag också tycker är bra är att var och en har fått en planering då man vet vad som kommer att hända lite längre fram.

2012-05-30 @ 14:36:48
Postat av: Hanna skog

Jag tycker att jag lärt mig mycke bra och nyttig kunskap, eftersom att jag inte visste så mycket om marknadsföring sen innan. Så för mig har det vart en bra och lärorik kurs som jag tror man har nytta av om vad vill syssla med något inom den branschen.



Jag tycker att det är bra att vi fått en planering, så man vet vad nästa moment blir. Tycker inte att så mycket behöver förändras, det är bra som det är. Även att alla företag har fått visa upp vad de arbetat med kunde veckornas gång har vart bra. Även att kursen är relativt fri är skönt, man får tycka och tänka som man vill. Allt tycker jag har fungerat toppen!



Med vänlig hälsning,

Hanna skog

2012-05-30 @ 15:19:10
Postat av: Emelie Larsson

Jag tycker att jag har lärt mig massor, både i marknadsföring, bokföring och kalkylering, det har varit en rolig och lärorik kurs. Jag tycker att marknadsföringen har varit roligast eftersom man fick arbeta mycket självständigt, och man har lärt sig så mycket om att marknadsföring inte bara är reklam - utan att det är så mycket mer.



Jag tycker att planeringen har varit mycket bra och tydlig, och upplägget av marknadsföringskursen har också varit mycket bra, det har varit kul att se vad alla andra grupper har arbetat med - genom "fredagsredovisningarna"

2012-05-30 @ 16:12:29
Postat av: Thimmy Nyzell

tycker att det har varit kul och lärorikt, jag har lärt mig mycket inom marknadsföring, bokföring och kalkylering och det känns som det mesta faktiskt sitter kvar i huvudet. Jag tycker att det har varit bra med olika sorters inlärningsmetoder som t.ex. att man fick jobba med bokföringen på datorn och marknadsföringen i grupper och sådär för då lär man sig bättre.

2012-05-30 @ 16:57:13
Postat av: Julia Lindberg

I företagsekonomi B har jag lärt mig väldigt mycket som jag kommer ha nytta av. Den delen som har passat mig bäst i smaken var marknadsföringen för det är mer något jag skulle kunna tänka mig att arbeta med i framtiden jämfört mot bokslut och kalkylering (Samtidigt som jag vet att det är mycket bra att kunna).



I bokföringsavsnittet tror jag det hade kunnat varit bra att haft små läxförhör med jämna mellanrum så att man verkligen kunde se att man förstod rätt. Det kan bli tungt om man inte förstår allt från början!



Annars tycker jag att allt annat har fungerat bra, det var skönt med lite variation av olika arbetssätt på de olika momenten.



2012-05-30 @ 17:48:55
Postat av: Pontus Chorell

Jag har under kursen lärt mig mycket om företags ekonomi, jag har lärt mig allt från olika företags uttryck och bokföring till hur man marknadsför ett företag. Det har varit en bra kurs med mycket som man kan ha nytta av inför framtiden. Även om man inte kommer att jobba med nåt av det här så har man alltid nytta av att kunna bokföra m.m.



Det roligaste i kursen har vart alla olika redovisningar i marknadsföring.



allt har flytit på bra genom de olika avsnitten och det har varit bra med variation under de olika arbeten.

2012-05-30 @ 21:54:38
Postat av: Filippa bogen

I den här kursen har jag lärt mig allt som är värt att veta inom företagsekonomi, eftersom att jag inte visste någonting överhuvudtaget innan. Jag har lärt mig om hur ett företag fungerar bakom kulisserna, att det ingår en massa matte och formler och hur man ska granska ett företag. Det och mycket mer. Allt det jag har lärt mig kommer jag ha nytta av i det verkliga livet, då företag och industri inte längre är ett avlägset mysterium utan snarare något som jag ser mig själv vara stor del av en dag i framtiden.



Det roligaste i denna kurs var när vi fick starta ett företag på låtsats i marknadsföring och sedan berätta hur vårt företag klarade sig på den fronten. Då fick man varje vecka öva på redovisning och förstå hur lärobokens exempel fungerade i verkligheten. Detta gjorde att jag fick en djupare inlärning och jag tror aldrig att jag kommer att glömma den kunskap jag fått.



Jag hade kunnat försöka få en bättre förståelse till kalkyleringsavsnittet! Men det var svårt, eftersom att jag inte hade någon bakkunskap då.



Sammanfattat en fascinerande kurs, som lite sorgligt nog är slut.

2012-05-30 @ 21:58:27
Postat av: Rebecca

Under avsnittet marknadsföring har jag lärt mig att det är mycket planering som ska göras innan man startar ett företag! Det är mycket finesser som ska göras, dvs marknadsföra sig så man sticker ut bra!

Jag tycker det har vart roligt att arbeta med marknadsförings avsnittet och jag tycker att samarbetet mellan alla grupper verkat ha gått mycket bra!

2012-05-31 @ 11:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0